Det rigtige design betyder flere tilfredse kunder

Vi guider dig til et godt design

Design er ikke et spørgsmål om hvorvidt din shop, din app eller din hjemmeside er pæn.

Design er et spørgsmål om hvorvidt din shop sælger, hvorvidt dine kunder ringer til dig, eller hvad det nu er du gerne vil have dem til at gøre.

Design er meget mere end et spørgsmål om hvorvidt det er “pænt” eller ej. Den del er jo et spørgsmål om smag og behag.

Tag et hurtigt kig på denne side – det kan godt være at du ikke syntes grøn er et pænt valg af farve her, men er du i tvivl om hvad vi vil have dig til at gøre ?

Design er også et spørgsmål om funktionalitet, brugeroplevelse og behov. Der er således meget forskel på om den løsning du skal have er en løsning der skal anvendes in-house til at optimere dine processer, eller om den skal benyttes som en del af din markedsføring, eller om den er en del af, eller selve, produktet.

Eksempler på hvad vi har lavet tidligere har lavet

Vi har hos MHN Consulting, hjulpet en lang række virksomheder.

Både med interne løsninger, hvor fokus har ligget på at give en nem og hurtig adgang til den funktionalitet der har været behov for i hvert enkelt tilfælde. Her er fokus på nem adgang til funktionalitet, mere end på look-and-feel.

Og med eksterne løsninger hvor app’en eller webløsningen er selve produktet, eller en del af produktet. Disse løsninger har en anden målgruppe, og stiller derfor andre krav til design.

Herunder har vi samlet nok enkelte eksempler på ting vi har udviklet.

Kontakt os

Lad dit design kommunikere og kontakt MHN Consulting.

“Jeg vil hellere have en grim side der sælger, end en pæn side der ikke gør!”

Morten Hjorth Nielsen

CEO, MHN Consulting

Fokusområder

Når du skal have designet din løsning er der, udover de løsningsspecifikke designovervejelse nogle ting som du skal være opmærksom på.

SØRG for at dine kontakt info er SYNLIGE!

Du skal være kontaktbar! Så sørg for at dine kontakt informationer er synlige mange steder.

Med et enkelt kontaktfelt øverst i højre hjørne på alle siderne, er man aldrig i tvivl om, hvordan man skal komme i kontakt med dig. Så gør plads til dette kontaktfelt på hver side – så kan kunderne altid komme i kontakt med dig! Betragt dette kontaktfelt som “den ekstra medarbejder”, der passer salgsfunktionen og servicermedarbejderen 24-7  – 365 dage om året.

Kend dit publikum

Det er vigtigt, at du har et godt kendskab til din målgruppe, og til hvad de forventer af en professionel hjemmeside. Så derfor bør man altid teste sin side hos målgruppen. Et er jo hvad man selv synes er logisk, smukt og enkelt… Ofte ser målgruppen helt anderledes på dette, fordi de ikke kan “insider”-viden… Så test siden – måske er gul mere “sælgende” i forhold til grøn… Måske er skærmopløsningen helt forkert hos rigtig mange … Måske er siden rodet for en udfra-kommende bruger…

Facebook er et fantastisk socialt medie til disse test – bare spørg bredt – så er der altid folk, der gerne vil teste for dig på Facebook. Husk at 1 test ikke er nok… 3-4 test er optimalt til at “bevise” om designet holder, er enkelt og overskueligt og dermed opfylder din vision.

Vær samtidig ærlig om hvem I er og hvad I står for, og lad designet afspejle dette. Hvis du f.eks. sælger badehåndklæder i en webshop, er fokus på produktet, og designet på hjemmesiden skal derfor have fokus på produktet. Hvis du derimod sælger projekter til iværksættere og mindre erhvervsdrivende, skal designet have fokus på bløde værdier, som f.eks. personlige kvalifikationer, rating og leveringssikkerhed.

Er det impulskøb, eller mindre køb og dermed en mindre risiko, så er det en løsning du skal have, er der tale om størrer investeringer, set fra dine kunders synspunkt så er det en anden løsning du har brug for.

Tydelig Call to Action

Hvad enten siden bruges som kommunikationsplatform, salgskanal eller andet så er det essentielt at der er tydelig call-to-action design på hjemmesiden. Hvad vil du gerne have de besøgende til at gøre på hjemmesiden – og hvad skal der til, for at få dem til at klikke videre?

Det er vigtigt, at du vælger en-to “call-to-action” – men ikke ret mange flere, da en side med mange call-to-actions kan virke uoverskueligt for brugeren.

Tests med forskellig tekst og grafik kan være en god måde at finde frem til hvad der virker for lige jeres side. Det er nogle gange overraskende hvad en anden farve eller rigtigt ordvalg kan gøre for klikraten.

En anden vigtig ting af “KONTAKT” – det skal altid være nemt, at finde dig, dine kontaktinformationer og informationer om, hvor du er på de sociale medier. Man skal sørge for, at brugeren får en sikkerhed for, at det er de rigtige oplysninger, de kan se. Derfor skal siden opdateres jævnligt, gerne med dato-angivelse for sidste “opdatering”.

User Experience

User Experience handler om, hvorvidt du har et logisk flow i din app, din shop eller på din hjemmeside. Hvis brugerne har svært ved at finde rundt – f.eks. i forbindelse med en købsproces, så vil du opleve, at de afbryder processen, forlader siden og køber hos konkurrenten i stedet. Så derfor er det vigtigt, at få opbygget et logisk, overskuelig og entydig design.

Farver, design og billeder skal tilpasses målgruppen. Det er ofte det enkle, der virker bedst, og derfor er det vigtigt, at have en “professionel designer”, som ved hvad, der virker eller ikke virker. Designet skal være gennemført på alle dele af siden, kvaliteten skal være i top og det skal jo gerne se “professionelt” ud, så DU adskiller dig fra dine konkurrenter.

Tests med forskellig tekst og grafik kan være en god måde, at finde frem til hvad, der virker på DIN side. Det er nogle gange overraskende, hvad en anden farve eller rigtigt ordvalg gør for klikraten.

User Interface

Design af app og hjemmeside er i høj grad med til at sørge for, at brugeren “gør” det DU gerne vil have ham/hende til. Dit hovedbudskab skal være klart defineret, nemt at finde, og være helt overskueligt, hvis du vil “holde” folk på din side. Designet skal være med til, at fortælle om formålet med siden, således at man som bruger, ikke er i tvivl om, at man er havnet på den rigtige side.

De vigtigste budskaber skal altid være i den øverste del af hjemmesiden, så man ikke skal scrolle ned for at finde hovedbudskaberne. Og designet skal være tilpasset til mindre skærme på telefoner og tablets. Typisk kigger man på siden i et “Z” forløb, så det er vigtigt at designet på hjemmesiden skal derfor være opbygget herefter.

Med et godt budskab – der kan ses af alle – køber du værdifuld tid og de besøgende vil undersøge hjemmesiden nærmere.