Hvad er din ide værd?

Jeg har en rigtig god idé!
Vil du købe den ? Hvorfor ikk´ ?

Du skal ellers få den for kun 10.000,- kr !
Du kan bare sende mig en mail eller give mig et opkald, så kan du få et konto-nummer, hvor du kan sætte pengene ind, og så snart jeg har pengene, så skal du få min idé !

 

Hvad er din ide værd?

Selvfølgelig er du ikke interesseret, og det burde du heller ikke være – ideer er ingen penge værd, heller ikke din idé (desværre).

Jeg beklager den negative indgangvinkel her, men det er sandheden… Og det er næsten uanset, hvad din idé går ud på…

Og du kan være sikker på, at jo mere unik og genial, din ide er, jo dårligere er den…

Sandheden er, at der er utroligt mange rigtig gode ideer, også mange flere end du eller nogle andre kan realiserer – men det vigtigste med en god ide er jo lige netop eksekveringen af din idé!

Mark Zuckerberg var jo ikke den første, der fik en idé til et socialt netværk, men hans ide blev eksekveret og er i dag noget vi alle kender – nemlig Facebook.

Larry Page og Sergey Brin var ikke de eneste, der havde en idé om, at man burde kunne søge på internettet, eller sælge reklamer der, men deres ide er også blev eksekveret og har givet os søgemaskinen Google.

Så det vigtige med en “god ide” er:

1. Søg hjælp, og fortæl nogen om den

Det er først, når du begynder at arbejde med din idé, at du tilføre den værdi: Her skal du ikke være bange for at bede om hjælp.

Der sidder mange dygtige folk i væksthusene, eller hos den lokale erhvervs service rundt omkring i landet, så tag gerne en snak med dem, og fortæl dem om din idé, og lad gerne dem udfordre dig.

Nuvel – der kan være situationer, hvor du skal have et patent, eller hvor der er behov for, at holde tingene lidt tættere ind til kroppen… Efter min opfattelse, er indhentning af patent på en ide spild af penge, i de fleste tilfælde. Du er som regel nødt til, at arbejde med non-disclosure agreements.

Vi der lever af, at hjælpe andre med at realiserer deres ideer og visioner, sidder ikke og venter på en god idé vi kan stjæle… Vi har alle vores egne ideer, og dem vil vi hellere arbejde med.

Og det er netop, når vi begynder at arbejde sammen med andre om vores idé, at vi begynder at eksekverer og dermed at tilføre værdi til ideen.

2. Validér din idé

Hvordan ved du så, om din ide er god eller ej ?

I en verden med milliarder af gode ideer, bør du undersøge, om der er andre før dig, der har fået den samme idé, og som måske allerede har “eksekveret” den, og har fået en aller anden form for succes.

Hvis du er så heldig at kunne svar JA til dette, er det en meget god indikation på, at ideen er holdbar. Nu er det så op til dig, at eksekverer din ide mindst lige så godt.

Det er iøvrigt ekstremt sjældent, at nogle får en genial idé, ingen andre har tænkt på før. Så står du med en helt genial og exceptionel idé, som ingen andre har haft før, så er det sikkert fordi, det ikke er nogen specielt god idé.

3. Niche is the name of the game

Ok – du har en god idé! Du vil lave et socialt netværk, der samler hele verdenen på en fælles platform… Facebook har gjort det og tjener ret gode penge (eller nej… det kniber det vist med, men det er ikke så relevant lige her). Betyder det så at det er smart, at prøve på at udkonkurrerer Facebook ?

Nej – det siger sig selv.

Facebook er ikke det første sociale netværk, men de er de første, der har fået succes med et socialt netværk. Selv Facebook startede som et niche-projekt.

Det først sociale netværk, var for studerende på Harvard, altså et socialt netværk for universitetsstuderende i USA, og det var først senere, at det udviklede sig til et globale fænomen, som det er i dag.

Så lad være med at starte med en genial og generisk løsning, der skal tage verden med storm. Konkurrencen i disse mere generiske markeder er ben hård.

Start altid med at finde en niche, der har et problem, du kan løse. Det kan være noget så simpelt som f.eks. en by, der mangler en frisør, eller måske et socialt netværk til passer lige præcis til din skole. Chancen for at få succes er langt større indenfor en given niche, og så kan du jo altid lade din idé vokse sig stor indenfor denne specifikke niche.

4. Finansiering

Hvis du virkelig gerne vil videre med din idé, skal ud og søge samarbejdspartnere. Pengene er måske ikke så store, så det ville måske være rart, at finde investorer, som ville skyde penge efter din idé. Måske vil du kunne du få samarbejdspartnere til at arbejde gratis – mod at love dem en del af overskuddet… Men det er måske ikke den bedste løsning for dig…

Lad mig starte baglæns… Jeg har ofte fået tilbudt at være med til at udvikle en eller anden løsning, uden betaling, men mod at få andel af et eventuelt overskud – jeg takker altid nej tak til denne slags tilbud. De fleste dygtige udviklere, forventer at blive betalt kontant, og ikke med “fugle på taget”.

Når det kommer til at skaffe kapital, f.eks. via banklån, via partner på Amino kapital eller via fonding, så er det ikke enkelt, specielt ikke i disse tider. Inden du går i gang med at finde finansiering, er det meget vigtigt, at du sørger for, at have udarbejdet en forretningsplan, lavet et budget, har styr på juraen, har overvejet en markedsføringstrategi etc. etc. Med andre ord – du skal have en “skarp” plan!

Det er en rigtig stor fordel, hvis du allerede har betalende kunder. Hvis dette ikke er tilfældet, så overvej om du på, en eller anden måde, kan “bevise”, at der er et marked for din idé, bestående af folk der kan, og vil betale for din ide. Denne markedsanalyse er rigtig vigtig, da den kan være med til at synliggøre potentialet i din ide.

Det er en mulighed at begynde med at sætte en hjemmeside op, altså et sted hvor potentielle kunder kan skrive sig op, og samtidig, så begynder du at reklamere for din ide og hjemmeside. For at verificere og fastholde potentielle kunder, kan du allerede på denne “test-hjemmeside” bede om kreditkortoplysninger, da dette vil være med til, at give dig en indikation af det egentlig behov. Kunder, der gerne giver disse oplysninger, forpligter sig rigtig meget, til at følge dig og din ides udvikling. Naturligvis kan man ikke hæve pengene allerede nu, det bør først ske ved levering og ikke før.

Hvis dette ikke lige passer til dit koncept, er der selvfølgelig også andre metoder – bare husk på, at der er et langt fra et tilsagn om at man er interesseret i at købe, til at man rent faktisk gør det, når produktet er klart.

Uanset hvad du vælger at gøre, så sørg for at du starter Lean.

 5. Start Lean

Lad være med at gå all-in med det samme, start så småt som muligt. Start med at få valideret, om din idé er god eller ej. Du har sikkert ikke voldsomt mange penge, som du kan bruge til at får din ide til at blive til virkelighed i en opstartsfase, men det er nu heller ikke nødvendigt. Lean består nemlig i, at dele processen op i små “bidder”, således at hver “bid” bliver overskuelig og lettere at håndtere.

Man opstiller selvfølgelig noget antagelser, som danne grundlag for beslutninger, der er nødvendige i forbindelse med at beskrive hele projektet. Så det første du bør gøre er, at få testet om disse antagelser også stemmer overens med virkeligheden. Find ud af om de holder, ved at undersøge, teste og tjekke og hvis dine antagelser ikke holder, så må du justere og teste igen. Jeg vil anbefale, at du venter med at gå i gang med selve produktet, til du har efterprøvet dine antagelser og er sikker på at de holder.

Din oprindelige idé skal forventeligt justeres mere end en gang undervejs. Så fejlskøn og fejlantagelser er helt forventelige, og det er derfor vigtigt at du lærer af dine fejl, korrigerer kursen og prøver igen.

Hvis du ikke er bekendt med “Lean Startup” konceptet, så vil jeg meget anbefale dig The Lean Startup: How Today’s Entrepreneurs Use Continuous Innovation to Create Radically Successful Businesses af Eric Ries – The Grand Old Man of Lean Startup

Såfremt ovenstående har vagt din nysgerrighed, så klik ind på vores hjemmeside – www.mhn-consulting.com – hvor du kan få mange flere informationer, blive guidet gennem processen og få hjælp til udviklingen.

Vi glæder os til at møde dig!

KONTAKT OS

Kontakt os for en uforpligtende snak om hvordan vi kan hjælpe jer

Proof of concept

Formålet med et Proof-of-concept er ofte at undersøge om jeres løsning, kan løftes men en række simple værktøjer. Kan de det, og kan I leve med de begrænsninger det giver, er der ofte mange penge at sparer

læs mere

Hvad er forskellen på Native, HTLM5 og Hybrid?

En af de første ting, du skal beslutte dig for, når du vil have en App udviklet, er hvilke telefoner eller styresystemer din app skal passe sammen med – altså hvilke typer af telefoner og tablets din app skal kunne virke på.

Det næste du skal beslutte dig for, er hvilke type af app du vil have udviklet. Her har du som udgangspunkt 3 muligheder

læs mere

Er du i lommen på dine udviklere?

Har du den fulde kontrol over jeres løsning – eller er du helt i lommen på dem I har valgt til at udvikle den?
Selv om I ikke selv forventer at skulle drifte og videreudvikle jeres løsning er det vigtigt at i hele tiden har kontrollen med den. Det er vigtigt for den fremtidige stabilitet og videreudvikling af jeres løsning, at i nemt og uden tab af “oppe-tid” vil kunne overdrage løsningen til et anden udvikler, opgradere den til en hurtigere server osv

læs mere

Få succes med udviklere fra hele verden!

Er verdens bedste udvikler dansk ? det er ikke sandsynligt !
Er verdens dyreste udviklere danske ?
Det er meget mere sandsynligt. Der findes rigtigt mange rigtigt dygtige udviklere i verden, og er man lidt opmærksom på hvad man skal kigge efter, og hvordan man skal arbejde sammen, er der rig mulighed for at nå langt for forholdsvist små midler.

læs mere